Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiknek NEM ajánlom ezt a könyvet?

Azoknak a jámbor hívőknek...

- akik úgy érzik, hogy hitük által és hitükben (vagy éppen hitközösségük révén) már megtalálták minden válaszukat, amire szükségük lehet az adott témában.

- akik a Biblia nyers értelmezésén vagy saját hitközösségük írott anyagain túl nem hajlandóak elfogadni semmilyen más megközelítést.


- akik élből és érdemi vizsgálat nélkül utasítják el minden-, más kultúrkörből származó bölcsesség, tanítás vagy fogalom legitimitását.


A felületes „olvasóknak”...


A harcosan hőbörgő ateistáknak

 

Kedves ateista olvasók!

Mélyen meg tudom érteni, hogy elítélik az embertömegeket pénz és hatalom-éhségükben megvezető vallási irányzatokat és szektákat, illetve, hogy elítélik az egyházak történelmi rémtetteit (lásd például az inkvizíciót).
Mélyen meg tudom érteni, amikor azt hangoztatják, hogy Önök egy ilyen kicsinyes, véreskezű, szadista és nemtörődöm istent még akkor sem imádnának, ha történetesen létezne.
Valamint teljesen jogosan ágálnak az ellen, hogy józan gondolkodásukat eldobva egy olyan felsőbb lény létezésében higgyenek, aminek létezését egyébként nem erősítette még meg semmilyen tudományos bizonyíték.

Valóban megértem... mivel korábban (a Szentlélek kiáradásának megtapasztalásáig) magam is ateista voltam.

Ugyanakkor azt kell mondjam, hogy ez, az Önök által jogosan megvetett istenkép kizárólag azok miatt az emberek miatt jöhetett létre, akiknek valójában semmi közük nem volt az Igazi Istenhez.
Gonoszságból és hamisságból fakadó cselekedetek, illetve tudatlanságból fakadó téves nézetek hozták létre ugyanis azt a torzképet, amit ma Önök – valóban joggal – elutasítanak maguktól.

Én eme könyvben ugyanakkor megpróbálok immár hiteles képet adni Önöknek Istenről. Valamint megmutatni Önöknek is azt az utat, mely hozzá elvezet.
Ezen az úton ugyanakkor - jelképes értelemben véve - meg kell tanulnia "felfelé" néznie az embernek, ha járni akar rajta...


A Valóban Tudó kevesek értékes hagyatékán túl ugyanis, hamis és tudatlan emberek már rég teliszemetelték ezt az utat mindenféle ócska limlommal, tévedéssel, és förtelmességgel...

Ha pedig valaki képtelen ellenállni annak, hogy eme hulladékhegyek és förtelmességek minden darabkájával külön-külön foglalkozni kezdjen, ahelyett, hogy egyszerűen átlépne rajuk, megelőlegezvén a bizalmat, hogy a szeméthalmokon túl esetleg csakugyan található más is, mint szemét, akkor az soha nem fog tudni „végigmenni” (de még elindulni se) azon az úton, amit itt mutatni próbálok neki.

Akik ugyanakkor hajlandóak felemelni a tekintetüket a hulladékokról és velem tartani, azok e könyv elolvasása után természetesen nyugodtan visszatérhetnek majd megvizsgálni bármit az úton heverő dolgok közül, ami korábban már foglalkoztatta és esetleg továbbra is foglalkoztatja őket a témával kapcsolatban... csakhogy addigra már jóval tisztább és teljesebb rálátásuk lesz mindenre. És immár majd bizton vagy biztosabban meg tudják majd különböztetni egymástól a lomot a valódi értéktől!